Искат ни всички пари за смартфона, ако са ни го

...
 
Искат ни всички пари за смартфона, ако са ни го
Коментари Харесай

Плащаме до 3 такси при предсрочно прекратяване на договор с „Теленор“

  Искат ни всички пари за смарт телефона, в случай че са ни го дали по-евтино
При предварително преустановяване на контракт с мобилния оператор „ Теленор “ клиентите ще заплащат три месечни такси, а не за всички месеци до датата на приключването му, заяви през вчерашния ден телекомът.

Промяната влиза в действие от през днешния ден (12 януари), а клиентите ще са задължени да заплащат като наказателна клауза за предварително преустановяване на контракт най-много 3 общоприети месечни абонамента без значение от периода на контракта, който са подписали (12 или 24 месеца), вместо, както до момента, всички оставащи общоприети месечни такси до приключването на договора. Промените са годни за частни клиенти, сключващи нови контракти за мобилни или закрепени услуги, както и

 

за към този момент подписани контракти

 

чийто период към датата на смяната към момента не е изминал.

По този метод   „ Теленор “ се причислява към останалите два огромни оператора - „ Мтел “ и „ Виваком “, които ползват тази процедура от много време. Инициативата бе поета от Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) още през 2014 година При „ Виваком “ смяната бе въведена от 1 май 2015 година, а „ Мтел “ вкара новите условия през юли 2016 година

Ако към контракта обаче, който клиентът желае да приключи, има покупка на устройство на преференциална цена, ще се дължи и част от отстъпката, която е получена, съответстваща на оставащия период на контракта. Отстъпката е разликата сред цената на устройството без контракт в брой към датата на подписване на абонамента и тази, която клиентът е заплатил - в брой или общата лизингова цена. Това значи, че ще би трябвало да си платим действителната цена на телефона или таблета, в случай че операторът ни го е дал по-евтино.

За да бъде по-ясно за клиентите, „ Теленор “

 

ще включва в документите стойностите на всички параметри

 

които биха взели участие във образуването на неустойката при вероятно предварително преустановяване на контракта. Сред параметрите са общоприет месечен абонамент за определения проект и приложената отстъпка, в случай че е налична, общоприетата цена на устройството (в брой и без абонамент), цена на закупеното устройство (в брой или обща лизингова цена) и период на контракта.

Новите правила за пресмятане на неустойките при преустановяване на срочен контракт за мобилни и закрепени услуги обаче няма да важат за плановете Джуниър и Любимец в случаите, в които в договора авансово са разказани неустойките.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР